Att åka på skidresa

Att åka på skidresa är populärt i Sverige. Varje jul, sport-och påsklov är både svenska och utländska fjäll välbesökta av både barnfamiljer och andra skidentusiaster som främst åker utför men även på längden.

Vad bör man tänka på när man bokar skidresa?
Innan man bokar en skidresa bör man fundera på några viktiga faktorer. Kan man så ska man välja andra veckor än just ovan nämnda lov för sin resa. Vet man inte när skolloven är så går det enkelt att lista ut genom att titta på priserna för olika skidboenden. Priserna är oftast de dubbla eller till och med trippla jämfört med bara någon vecka senare eller tidigare. Bokar man utanför loven slipper man dessutom trängas i liftköer.

Har man barn i skolåldern och är hänvisad till de dyraste veckorna gäller det att vara ute tidigt med bokningen eftersom de populäraste boendealternativen tar slut fort.

När man bokar bör man också fundera på resesällskapets önskemål, behov och såklart budget. Vill man bo modernt och nära backen eller kanske i en äldre charmig stuga i lugnare omgivningar nära längdspåren? Nära restauranger eller med ett välutrustat kök? Ska det även finnas annat än skidåkning att göra på dagarna?

Skidorter
Har man mindre barn passar t.ex. Åre, Vemdalen, Björnrike eller Tänndalen i de svenska fjällen bra. Här får man både genuin fjällkänsla, barnvänliga backar med massor av skon och en lagom mix mellan natur och mysiga små restauranger och shoppar. Vill man resa kortare finns Sälen i Dalarna där man även satsat stort på andra aktiviteter, framförallt för barn.

Norska Trysil erbjuder ett stort pistområde med omväxlande åkning för både vana åkare och nybörjare.

Sist men inte minst finns många skidorter i Alperna. Hit åker man kanske utan barn eller med lite större barn men upplevelserna är otroliga nåde när det gäller berg, åkning och restaurangutbud.

Senaste inläggen